Scopul Campaniei

În județul Sibiu, sute de oameni se confruntă zilnic cu lipsa hranei. În timp ce acești oameni sunt nevoiți să trăiască în condiții de sărăcie și insecuritate alimentară, cantități semnificative de alimente sunt risipite în industrie.

Submit the form below to be contacted / Completează formularul de mai jos și o să te contactăm în cel mai scurt timp .

Hrănește Sibiul – o dubiță care transportă alimente celor în nevoie!

0 zile ramase
  • 100.000 lei

    Suma Necesara
  • 610 lei

    Suma donata până acum
Progres :
0.50%
Alege cât vrei să donezi:
Suma minima este 30lei Suma maxima este lei
Sau introdu manual suma:
lei
SAU
România

Povestea Campaniei

În județul Sibiu, sute de oameni se confruntă zilnic cu lipsa hranei. În timp ce acești oameni sunt nevoiți să trăiască în condiții de sărăcie și insecuritate alimentară, cantități semnificative de alimente sunt risipite în industrie.

Noi, Banca pentru Alimente Cluj, ne-am propus să schimbăm această situație. Cu ajutorul acestei campanii de fundraising, vom avea o dubiță nouă dedicată județului Sibiu, care să transporte alimentele în surplus donate de agenți economici către organizațiile non-guvernamentale ce au în grijă aceste persoane în nevoie.

Prin donațiile dumneavoastră, vă invităm să vă alăturați eforturilor noastre de a reduce risipa alimentară și de a ajuta persoanele și comunitățile defavorizate din Sibiu. Fiecare leu contează, iar fiecare leu poate face o diferență în viața cuiva. 

Împreună putem duce această campanie la bun succes, cu o dubiță dedicată ce va îmbunătăți calitatea vieții a multor oameni din Sibiu și împrejurimi!

Împreună împotriva risipei alimentare, împreună împotriva sărăciei!

cluj@bancapentrualimente.ro

www.cluj.bancapentrualimente.ro 

Urmărește activitatea noastră pe social media: @bancapentrualimentecluj

 

Înființată în 2018, Banca pentru Alimente Cluj, este o organizație non-profit ce colectează și distribuie ONG-urilor partenere din județele Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud produsele pe care producătorii, importatorii, distribuitorii sau retailerii le donează. 

Obiectivul asumat al Băncii este acela ca alimentele și produsele nealimentare considerate surplusuri, în care au fost investite resurse materiale și muncă, să nu ajungă pierderi sau risipă, ci să fie consumate de către cei aflați în dificultate și care nu au putere de cumpărare.

Echipa BRAC este formată în mare parte din voluntari. Operăm printr-un depozit logistic aflat în Turda unde se fac preluările și predările de surplus.

De la constituire până în prezent, Banca pentru Alimente Cluj a salvat de la risipă 2.096 tone de hrană, majoritatea de la depozite sau producători. În 2021 a început să recupereze și din magazine, în baza Legii risipei alimentare, L217/2016, ca operator-receptor în registrul MADR.

Împreună cu cele nouă Bănci Regionale pentru Alimente care activează astăzi în București, Roman, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați, Banca pentru Alimente Cluj constituie o mare rețea națională de solidaritate la dispoziția societății, organizațiilor caritabile și a celor mai vulnerabili dintre noi, o punte între existența surplusului de alimente și cei care au mai multă nevoie de hrană.

 

 

Banca Pentru Alimente Cluj salvează alimente de la risipă din 2018, cu un total de 2.096 de tone de alimente salvate de la înființare.

În 2022, am salvat 1.128 tone de alimente donate de 25 de parteneri. Am distribuit echivalentul a peste 2 milioane de porții de mâncare către 111 organizații non-guvernamentale.

Valoarea comercială contabilă (a alimentelor salvate) pe 2022 a fost de aproape 2 milioane de euro.

 

 

 

Pentru a asigura trasabilitatea și siguranța alimentelor operate prin banca pentru alimente, toți partenerii sunt persoane juridice. Preluăm surplusul de alimente de la producători, procesatori, distribuitori sau retail, după care îl oferim în condiții de siguranță și în perioada de valabilitate, către asociații, organizații sau fundații înscrise în registrul ANAF și care desfășoară proiecte sociale.

În această categorie de surplus intră produsele: ce prezintă erori de ambalare, etichetare și gramaj; provenite în urma activităților promoționale încheiate; care sunt consumate doar într-o anumită perioadă a anului; rămase în urma schimbării strategiei de marketing; aflate în apropierea datei de scadență; alte produse de care proprietarii nu mai au nevoie din diverse motive, dar sunt bune pentru consum sau utilizare.

Organizațiile non-guvernamentale sunt partenerii noștri care desfășoară proiecte sociale și au în evidență persoane în diverse nevoi. Ne sunt deopotrivă și sfătuitori și aliași în lupta cu risipa de hrană și a sărăciei. 

De la ei am învățat de-a lungul anilor ce se poate și ce nu pentru a face comunitățile noastre mai bune, cum să abordăm situațiile sensibile și cum să găsim metode creative în a combate risipa care nu vine mereu în cantități ușor gestionabile.

 


 

Mulțumim că ești alături de noi!

  • 15.03.2023 - Lansăm Campania

    Alătură-te și tu!

Nume Suma Data
Cosor Alexandru 10 lei April 06, 2023
Calin Blaga 50 lei April 05, 2023
Donator Anonim 50 lei April 04, 2023
Florin R 500 lei March 19, 2023

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Hrănește Sibiul – o dubiță care transportă alimente celor în nevoie!”

Adresa ta de email nu va fi publicată.