Scopul Campaniei

IYST 2021 este o conferință online internațională organizată în întregime de elevii de liceu ai Transylvania College care adună cele mai prestigioase școli din lume pentru a dezbate subiecte de importanță mondială.

Submit the form below to be contacted / Completează formularul de mai jos și o să te contactăm în cel mai scurt timp .

International Youth Summit of Transylvania 2021

Campanie Proiect
Transylvania College
0 zile ramase
  • 13.150 lei

    Suma Necesara
  • 3150 lei

    Suma donata până acum
Progres :
23.95%
Alege cât vrei să donezi:
Suma minima este lei Suma maxima este lei
Sau introdu manual suma:
lei
Cluj Napoca, România

Birinyi Erik

1 Campanii create

Vezi Profilul

Povestea Campaniei

Susține și tu proiectul nostru !

 

International Youth Summit of Transylvania, a ajuns la a doua ediție.

IYST este forumul programului Challenge 10/21 și este un eveniment organizat în totalitate de elevi de liceu din Transylvania College | The Cambridge International School in Cluj, având un format unic și activități specifice.

Ediția conferinței de anul acesta este una specială, deoarece va avea loc online în perioada 15 Martie-19 Martie 2021, având tema “Discover the World We Live In”. Conferința va unii peste 10 delegații de elevi și profesori din cele mai renumite școli ale lumii pentru a dezbate subiecte de importantă mondială.

Anul acesta la conferință vor participa școli de pe patru continente, precum:

  • Chittagong Grammar School din Bangladesh,
  • Keystone Academy din China,
  • Colegio Los Nogales din Columbia,
  • Aiglon College din Elveția
  • Birklehoff din Germania
  • Salem School din Germania,
  • International Academy-Amman din Iordania,
  • GSD Schools din Spania
  • Field School din SUA
  • ….lista urmează a fi actualizată……


Summit-ul va integra trei zile de dezbateri intensive pe trei teme:

 

În anul care a trecut am fost martorii unor proteste masive legate de schimbările climatice în întreaga lume, zone întregi sunt în plină criză, fiind afectate de dezastrele naturale.

În acest context am dori să dezbatem impactul uman asupra vieții animalelor, care este o temă esențială a conferinței noastre. Pus într-un context global și dezbătut la scară largă, provocările pot fi rezolvate, propunând soluții viabile, care pot fi implementate în școlile și comunitățile noastre.

Este esențial să înțelegem de ce dezastrele naturale au loc și cum omul influențează ceea ce se întâmplă la nivel mondial astăzi. Oamenii au nevoie de natură, nu natura de oameni; așa că subiectul este unul de o importanță majoră.

Totodată, focusul economic în lume în continuare se orientează pe profit, dar oare cu ce cost? Este, din punct de vedere financiar, benefic sa fim “verzi”?

 

Educația este considerată cea mai importantă arie de reprezentare și dezvoltare a unei țări.

Fără îndoială acesta este domeniul ce definește direcția spre prosperitate culturală și economică sau înapoiere; pilonul de bază a societății și al generațiilor viitoare. Însă cand vine vorba de cum ar trebui să fie ea, care sunt factorii care definesc un sistem educațional eficient și ce calități ar trebui viitorii absolvenți să dobândească, problema se complică.

Dacă acceptăm că educația într-adevăr reprezintă aspectele menționate mai sus, atunci nu credem că există dezbatere neimportantă legată de acest subiect. Indiferent că este vorba de programa școlară, de rechizite sau calendarul anului școlar, îmbunătățirile sunt bine venite. Educația este subiectul care ne afectează în mod direct pe noi elevii. Credem cu tărie că dezbaterea acestui subiect împreuna cu școli internaționale, care fac parte din diversele sisteme de educație ale lumii este un mod inedit pentru a afla cum se aplică educația în secolul 21.

Avem obiectivul de a afla părțile pozitive și negative a diferitelor sisteme, ca la final, soluții și sugestii să fie propuse pentru a aduce schimbarea pas cu pas în sistemele de educație.

 

Lumea se schimbă mai repede ca niciodată și este important să realizăm că trăim în secolul 21, unde tehnologia și informația este mai rapidă și mai complexă ca oricand.

Din acest motiv prezervarea și aprecierea culturilor tradiționale este esențială. Ce înseamnă identitatea națională pentru noi? Facem cu adevărat parte dintr-o cultura globală? Cum ne păstrăm tradițiile într-o lume modernă? Acestea sunt întrebări la care summit-ul nostru dorește sa ofere răspuns.

Totodată dezbaterea acestui subiect într-un context global, alături de delegații din întreaga lume, poate avea un impact major asupra comunității noastre. Prin această cale putem analiza cum globalizarea culturală ne afectează și cum putem să evoluăm constant ținând pasul cu țările dezvoltate, în timp ce ne păstrăm cultura și tradițiile naționale.


Înaintea fiecărei sesiuni de dezbateri vom avea invitați de o înalta calitate profesională, care să introducă și sa discute tema aferentă.

Filmul ediției 2019 se poate vizualiza mai jos (sau aici).

Programul Challenge 10/21 este un proiect ce vizează provocările învățământului în secolul 21. Acesta se va întinde pe durata următorului deceniu, incluzând 10 teme majore din educație, una în fiecare an.

Scopul nostru principal este de a motiva delegațiile participante la conferința să propună, prin intermediul unui manifesto făcut la finalul IYST 2021, soluții viabile pentru fiecare temă anuală. Aceste soluții vor fi adoptate de fiecare școală de pe toate cele patru continente și vor fi implementate în cadrul școlii, orașului și comunității lor, pentru a modela viitorul următoarelor generații într-unul mai sigur. De asemenea, fiecare delegație care a participat la ediția din 2019, va susține o prezentare despre implementarea Manifesto-ului 2019, pe parcursul anului școlar care a trecut.

Programul își asumă rolul de a fi un model și de a lăsa o moștenire care să asigure următoarelor generații un progres constant, din punct de vedere educațional și nu numai.

Secolul 21 este în mâinile noii generaţii, care are puterea de a decide în ce direcție se îndreaptă lumea. Puterea de a înțelege provocările prezentului și de a împărtăși perspective legate de soluționarea acestora sunt elemente esențiale pentru a modela societatea în care trăim astăzi.

Challenge 10/21 este un apel pentru elevii de liceu din lumea întreagă sa devina activ implicați în propria lor educație, descoperindu-și calitățile proprii și inspirând o lume întreaga.


Credem cu tărie că soluțiile care vor fi găsite la conferința online din 2021 vor avea un impact major asupra comunităților locale din întreaga lume.

Ne dorim să aducem o schimbare de mentalitate și să demonstrăm că și în România se poate. Așadar, pentru a organiza acest eveniment și de a ne îndeplini obiectivul, avem nevoie și de ajutorul tău.

Dacă dorești și tu să fi o parte din această schimbare, ajută-ne să putem primi cât mai multe școli și să le sprijinim în implementarea soluțiilor găsite la conferință, pentru a schimba viitorul într-unul mai bun.


Mulțumim !

Conferința IYST este organizată de Transylvania College | The Cambridge International School in Cluj – beneficiarul sumelor atrase prin intermediul acestei campanii.

  • Un eveniment organizat în totalitate de elevi !

    International Youth Summit of Transylvania la a doua ediție.

    Platforma You4Edu este onorată să susțină acest eveniment.

    Un eveniment organizat în totalitate de elevii Transylvania College din Cluj Napoca

    Un eveniment la care vor participa elevi din școli de pe 5 continente.
    Un eveniment care dovedește încă odată ce tineri minunați avem.
    Un eveniment prin care acești tineri ne dovedesc că ''și în România se poate''
    Un eveniment al liderilor de maine!

    Felicitări lor și mult succes !

Nume Suma Data
Maorian 300 lei February 11, 2020
Donator Anonim 40 lei February 11, 2020
ALLAN CRUSE 1.000 lei February 11, 2020
Daniel Spencer 1.500 lei February 11, 2020
Lacramioara Bunea 200 lei February 10, 2020
Sanda Gabor 100 lei February 10, 2020
Sarah Kocsis 10 lei February 10, 2020

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „International Youth Summit of Transylvania 2021”

Adresa ta de email nu va fi publicată.