Cine suntem noi?

În spatele proiectului You4edu se află Asociația D’Apetresii, un ONG care militează pentru drepturile omului la educație. O echipă de oameni care înțeleg cât de multă putere poate să aibă implicarea cetățenilor în creșterea educației din România.

You4edu este o platformă care a fost creată după câteva luni de muncă, și după multe luni de analiză a ceea ce înseamnă o mai bună implicare... mai exact în urma unei experiențe de câțiva ani în proiecte ale ONG-urilor.

Arhitectul acestei platforme este Florin Rojan, membru fondator al Asociației D’Apetresii. Florin este un fost profesor de matematică, devenit apoi lucrător în mediul privat în diferite poziții de management, după care antreprenor transformat în antreprenor social (de șapte ani în zona ONG). Cu proiecte datorită cărora ONG-ul pe care l-a coordonat a obținut premiul de ONG-ul anului în Bihor în anii 2017 și 2018

A proiectat You4Edu fiind convins că gradul de implicare al românilor poate crește exponențial cu ajutorul unui astfel de instrument.

Toată echipa a îmbrățișat această credință, credința în puterea implicării dar mai cu seamă în puterea educației. Acest lucru duce inevitabil la o evoluție a societății românești într-un ritm mai aproape de cel pe care ni-l dorim atât de mulți dintre noi.

Proiectul You4edu nu putea exista fără implicarea a doi prieteni buni ai educației și ai ceea ce înseamnă implicare: Călin Ile și Marius Koșa. Boardul proiectului este completat de o excelentă echipă: Seba, Darius, Cătă, Andreea, Alex, Bogdan, Ina și Iulian. Aceștia suntem cei care facem tot posibilul să punem la dispoziția tuturor celor care vor să se implice un instrument inovativ eficient și transparent.

Ne-am luat la trântă cu sistemul. Am deschis în septembrie 2016 un proces împotriva C.N.D.C.D și Ministerului Educației, în urma sesizărilor primite de la elevi și părinți, pentru a combate discriminarea în rândul elevilor care susțineau probe naționale.

Metodologia discriminatorie afecta cea mai mare parte a elevilor care depuneau contestații. Curtea de Apel ne-a dat dreptate, iar metodologia a fost modificată.

În urma acestei modificări, 20.000 de elevi anual beneficiază de conditii corecte în urma contestațiilor.

În anul 2017 și în anul 2018 am obținut titlul “ONG-ul Anului” în cadrul Galei Comunității Bihorene.

În anul 2019 lansăm platforma You4edu, prin care orice persoană poate crea ușor o campanie de strângere de fonduri pentru o cauză pe care alege să o inițieze.

Ne dorim să creăm o comunitate de oameni care își doresc mai mult de la nivelul de trai și de la educația din România, sunt dispuși să se implice și să ajute în jurul lor.

Mediul în care trăim, condițiile în care învățăm și nivelul de educație al României, sunt responsabilitatea noastră, a fiecărui român și ni le dorim mai bune.

Astfel ne asumăm un pariu, acela că prin educarea implicării, ajungem la o mai bună educație.
Motto-ul nostru: Toți pentru educație, educație pentru toți!

Contactează-ne:

Please fill out the form below to contact us.